Online konferencia szervező modul

Home Modulok Online konferencia szervező modul

Egy virtuális konferencia, az élő rendezvényhez hasonlóan, komoly szervezést igényel.  A ConfWare szoftver egyedisége, hogy az online konferencia szervező modulja teljesen egyénre szabható, a regisztrációs felületről közvetlenül elérhetők az online konferencia előadásai, a virtuális anyagok, tudományos poszterek, illetve gördülékenyen integrálható a legnépszerűbb videokonferencia szolgáltatókkal.

Hogyan könnyíti meg az online konferencia szervezést egy szoftver?

A virtuális konferencia napjainkban sem vesztett népszerűségéből. Előnyeként említhető, hogy költséghatékonyabb, nem helyhez kötött, rugalmasan hozzáilleszthető a napi programokhoz.

Az esemény online volta ugyanakkor nem azt jelenti, hogy kevesebb szervezést igényelne. Ide sorolható a megfelelő platform kiválasztása, a technikai támogatás biztosítása, a gördülékeny információáramlás nyújtása. A résztvevőknek ugyanakkor biztosítani kell a megfelelő interaktivitást, a rendezvény felvételeinek későbbi hozzáférhetőségét.

Egy konferenciaszervező szoftver ugyanakkor hatékony segítséget tud nyújtani az online események szervezésénél, lebonyolításánál. A platform lehetővé teszi a résztvevők számára az egyszerű regisztrációt, a jegyvásárlást. Az előadások és egyéb programok napirendjének követése egyszerűvé válik. Olyan beépített eszközök segítik az interaktivitást, mint a például szavazások, kérdés-válasz szekciók, chat és csoportos beszélgetések lehetősége. Illetve lehetőséget adhat virtuális „networking szobák” létrehozására.

A szponzorok és kiállítók bemutatása is megoldott: virtuális standok hozhatók létre, illetve a résztvevők a rendezvényt követően egyszerűen hozzáférhetnek az előadásokhoz, prezentációkhoz.

A megfelelő online konferenciaszervező szoftver kiválasztása és használata tehát jelentősen csökkentheti az események szervezésével kapcsolatos adminisztratív terheket, és növelheti az esemény sikerességét.

Milyen előnyöket nyújt a virtuális konferencia modul?

Egyetlen felületen minden információ

A ConfWare virtuális konferencia modulja rugalmasan hozzákapcsolható a regisztrációs rendszerhez, azaz egyetlen felületen kezelhetjük az eseménnyel kapcsolatos összes adatot.

Egyetlen felületen történik a regisztráció, a díjfizetés, a tudományos anyagok (absztrakt, poszter) benyújtása, illetve az online konferencia előadásai is innen érhetőek el.

A résztvevők számára is rendkívül kényelmes, hogy a már megismert, megszokott regisztrációs felületet használhatják a virtuális részvétel során ahelyett, hogy újabb felhasználói fiókot kellene létrehozniuk egy új platformon.

Áttekinthető program

A program egyszerűen elérhető, és egyúttal átlátható a résztvevők számára. Az előadások elérési linkjeit előre rögzíthetők a rendszerben, ami megkönnyíti számukra a csatlakozást. Ha bármilyen változtatás történne a programban, az gyorsan kommunikálható feléjük.

A résztvevők ugyanezen a platformon érhetik el a virtuális anyagokat, tudományos posztereket is.

Videokonferencia platform integrációja

A ConfWare szoftverhez gördülékenyen hozzákapcsolhatók a legnépszerűbb videokonferencia szolgáltatók (pl. Zoom).

Alkalmas online és hibrid események szervezésére is

A ConfWare szoftverrel mind az online, mind a hibrid konferenciák megvalósíthatóak, így a résztvevőknek egyetlen platformot kell használniuk a regisztrációtól az absztrakt benyújtáson át az online közvetített előadások megtekintéséig.

Az online konferencia adatainak gyors áttekintése

A ConfWare szoftverrel könnyedén összegyűjthetjük és kezelhetjük az online konferenciával kapcsolatos adatokat. Az adatokat modulonként kinyerhetjük egy kattintással a rendszerből, de használhatjuk a rendszerbe beépített keresőt és szűrési feltételeket is. Az excel táblázatba exportált adatok között egyszerűen szűrhetünk. Könnyen elemezni tudjuk az adatokat, legyen szó a résztvevők számáról, aktivitásáról.

A virtuális konferencia modul főbb jellemzői

  • A regisztrációs felületről közvetlenül elérhetők az online konferencia előadásai
  • Az előadások elérési linkjei előre rögzíthetők a rendszerben
  • Minden virtuális szekcióhoz egyedi jogosultságok állíthatók be
  • A konferencia regisztrált résztvevői saját ConfWare fiókjukból érhetik el a virtuális szekciókat