Fizetési modul

Home Modulok Fizetési modul

A konferencia szervezés során fontos, hogy a résztvevők számára egyszerű és átlátható legyen a regisztrációs díjak fizetésének folyamata, és a különböző lehetőségek közül ki tudják választani a számukra legideálisabb megoldást. A ConfWare szoftver több, mint 12 modulból épül fel, amelyek egyike a fizetési modul. Előnye, hogy a résztvevők egyszerűen, gördülékenyen használhatják a fizetési felületet, míg a szervezők könnyen nyomon követhetik bevételeik alakulását.

Miért fontosak a konferencia szervezés során a fizetési módok fajtái?

A sikeres konferenciák egyik jellemzője, hogy gördülékeny és átlátható regisztrációt biztosítanak a résztvevők számára, amelybe a regisztrációs díj fizetése is beletartozik. A folyamatnak nem csak gyorsnak és felhasználóbarátnak kell lennie, hanem biztonságosnak is.

Lényeges, hogy konferencia szervezőként olyan megoldást nyújtsunk a résztvevők számára, amely többféle fizetési módot támogat, és igazodik az igényeikhez. Így például a bankkártyák mellett lehetőség legyen elektronikus banki átutalásokra, illetve online fizetési szolgáltatásokra (pl. PayPal). Ha nemzetközi a konferencia, akkor kulcsfontosságú, hogy a külföldiek is könnyedén tudjanak fizetni különböző valutákban. Alapvető az online fizetések esetén a biztonság nyújtása a regisztrálók számára: ide tartozik az SSL titkosítás és a PCI DSS megfelelőség a biztonságos tranzakció érdekében, illetve a felhasználók személyes és pénzügyi adatainak megfelelő kezelése.

Az adminisztrációs feladatainkat tovább csökkentheti, ha a fizetési rendszer össze van kapcsolva a számlázással is, így automatikusan történik a számlák küldése, illetve a sikeres tranzakciókat követő visszaigazolások.

A ConfWare fizetési modul olyan funkciókat tartalmaz, amely mindezeket biztosítja, és konferencia szervezőként könnyedén a saját igényeinknek megfelelően módosíthatjuk.

Milyen előnyöket nyújt a fizetési modul?

Támogatott fizetési módok

A modul támogatja a bankkártyás fizetést és az elektronikus banki átutalásokat. A fizetési módokat a regisztrálók igényei alapján tudjuk módosítani.

Gördülékeny integráció különböző fizetési kapukkal

A modulba integrálva vannak különböző fizetési kapuk (PayPal, Simple Pay, CIB, Barion), amelyek közül kiválaszthatjuk a számunkra legideálisabbat. A fizetési kapuk biztosítják a regisztrálók számára a biztonságos fizetést: nem csak a bankkártyás átutalásokat dolgozzák fel, hanem kezelik a hitelesítést, a tranzakció törvényes lebonyolítását.

Integráció a számlázz.hu számlázási rendszerrel

A modul beépített számlázási modullal (számlázz.hu) rendelkezik, ami biztosítja a számlázást és az automatikus adatszolgáltatást a NAV felé.

Egyedi fejlesztési lehetőség

A ConfWare rendszer esetében lehetőség van egyéb számlázó rendszerek, vagy fizetési kapuk integrációjára egyéni fejlesztés keretében. Minden esetben egyedi árajánlatot kérhetünk a kívánt fejlesztésekről.

Többféle devizanem kezelése

A modul lehetőséget nyújt többféle devizanem (EUR, USD, HUF) használatára, ami kulcsfontosságú, ha külföldi célközönséget is szeretnénk megcélozni. A többféle devizanem lehetősége megkönnyíti a résztvevők számára a fizetést, hiszen a saját pénznemükben látják a regisztrációs díjakat, és nem kell az átváltással foglalkozniuk a fizetés során.

Letölthető proforma számla

A proforma számlát minden résztvevő elérheti a saját profiljából, és letöltheti. A proforma számla részletes áttekintést nyújt a költségekről, díjakról és a fizetendő összegről, így a résztvevők pontosan látják, mire költik a pénzüket.

Mivel a proforma számlát automatikusan legenerálja a rendszer a résztvevő számára, így ezzel nem növeljük az adminisztrációra szánt időt.

Számlák küldése

A számlázási listán egy zöld pipa kerül azon résztvevők mellé, akik fizettek, illetve az is egyszerűen átlátható, hogy milyen módon fizettek (átutalás vagy bankkártya).

Amennyiben a beérkezett részvételi díjakról végszámlát szeretnénk küldeni a résztvevők számára, akkor egy kattintás (“számlázható”), és a számlázó rendszer legenerálja a számlát, amit letölthetünk, és elküldhetünk e-mailben. 

A modul kezelni tudja azt is, hogy ha a résztvevő a megvásárolni kívánt tételekből néhány számára eltérő számlázási címre kéri a számlát.

Könnyen nyomon követhető a fizetések alakulása

Egyetlen felületen átláthatjuk a bevételek alakulását, a résztvevők közül ki fizetett már, illetve ki nem. Ezeket az adatokat egy kattintással kinyerhetjük a rendszerből.

Fizetési modul főbb jellemzői

  • Rugalmas fizetési módok (átutalás, bankkártyás fizetés)
  • Többféle devizanem is használható, akár egyszerre is
  • Letölthető proforma számla és rendelés összesítés
  • Adószám ellenőrzés (EU-n belül + UK)
  • Számlázz.hu csatlakozási lehetőség
  • PayPal fizetési kapu integráció
  • Simple Pay fizetési kapu integráció
  • CIB fizetési kapu integráció
  • Barion fizetési kapu integráció
  • Egyéb számlázó rendszerek vagy fizetési kapuk integrációja egyéni fejlesztésként kivitelezhető