Absztraktbenyújtó rendszer modul

Home Modulok Absztraktbenyújtó rendszer modul

Tudományos konferenciáknál hasznos segítséget jelenthet egy olyan szoftver, amely az absztraktok benyújtásában és bírálatában is a szervezők segítségére van. A ConfWare egyedisége éppen ez: a regisztrációs rendszer mellett absztraktbenyújtó rendszerrel is rendelkezik.

Tudományos konferenciák szervezését támogatja

A ConfWare alapvetően a tudományos konferenciák  szervezésére lett létrehozva, amit az absztraktbenyújtó modul megléte is mutat. Cégünk nem csak szoftveres oldalról ismeri a rendezvényszervezés világát, de 2009. óta külön üzletágunk foglalkozik tudományos konferenciák szervezésével. Az elmúlt időszak alatt felhalmozódott tapasztalatunk alapján fejlesztjük tovább ezt a modult is, amely a tudományos rendezvényeken az előadások rövid összefoglalóinak benyújtására szolgál.

Milyen előnyöket nyújt az absztraktbenyújtó modul?

Egyszerűen feltölthetőek az absztraktok, tudományos poszterek

A szoftver lehetővé teszi, hogy a résztvevők gyorsan feltölthessék tudományos munkájukat az online rendszerbe, méghozzá ugyanazon a felületen, ahol regisztráltak. A felület teljesen áttekinthető, ami gördülékennyé teszi ezt a folyamatot.

Az előadók kiválaszthatják, hogy milyen előadás típust töltenek fel (szóbeli, poszteres vagy egyéb, egyedi típus), milyen témakörben. A kutatási munka rövid összefoglalóját beírhatják az adott oldalra, de feltölthetik pdf fájlként is. Az oldalon az előadás címe, témája mellett megadhatják az előadáshoz tartozó kulcsszavakat is. Illetve ugyancsak ezen a felületen lehetőség van arra is, hogy jelezzék a prezentációs eszközigényüket.

Naprakész információ egy felületen

A konferencia szervezői a szoftver felületén folyamatosan nyomon követhetik, hány tudományos munkát nyújtottak már be a résztvevők, milyen témakörökben, milyen előadás típusúakat. Látható az is, kik nem töltötték fel még az előadásaikat, amiről értesíteni is lehet az érintetteket.

Egyedi beállításokkal még inkább testre szabható a rendszer, mint például, korlátozható a benyújtható absztraktok száma és típusa, illetve meghatározható a benyújtás határideje.

Egyszerű nyomonkövethetőség a résztvevők számára is

Az emailes értesítő mellett azon a felületen, ahol az előadó benyújtotta tudományos munkáját, nyomon tudja követni az absztraktja státuszát is. Láthatja, hogy elbírálták-e már a munkáját, vagy még nem, más témakörbe sorolták-e, illetve a bírák részéről is kaphat megjegyzéseket az anyagra vonatkozóan, amiről ugyancsak itt értesül.

Gyorsan elkészíthető az absztraktkötet

Amennyiben a tudományos konferenciához absztraktkötet is készülne, akkor az online felületre feltöltött rövid összefoglalókból ez egyszerűen megvalósítható. A szoftver funkciója lehetővé teszi a feltöltött absztraktok exportálását, és ebből a kötet létrehozását, vagy akár az online szerkesztését is.

A benyújtott tudományos munkák adatainak gyors áttekintése

A ConfWare szoftverrel könnyedén összegyűjthetjük és kezelhetjük a benyújtott előadásokkal kapcsolatos adatokat. Az adatokat modulonként kinyerhetjük egy kattintással a rendszerből. Az excel táblázatba exportált adatok között egyszerűen szűrhetünk, ha például arra vagyunk kíváncsiak melyik témakörben érkezett a legtöbb tudományos munka, milyen előadás típusban, netán hányan nem nyújtották be a munkájukat a feltüntetett határidőig. 

Az absztraktbenyújtó modul főbb jellemzői

  • Konfigurálható előadás típusok
  • Egyedileg beállítható témakörök
  • A benyújtható absztraktok száma korlátozható
  • A fájl feltöltéses vagy szövegkitöltéses benyújtása
  • Automatikus visszaigazoló e-mail a sikeres feltöltést követően
  • Feltölthető absztrakt és teljes cikk is
  • Lehetőség a prezentációs eszközigény felmérésére
  • A résztvevő nyomon követheti absztraktja státuszát
  • Absztraktkötet és szerzőindex készítés lehetősége